Najnovije

Dačić se sreo sa nizom stranih zvaničnika u NJujorku

NJUJORK - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nastavio je danas aktivnosti u NJujorku gde se održava generalna debata 69. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nizom bilateralnih susreta i učešćem na radnom ručku kome su prisustvovali ministri inostranih poslova država članica Američko-jadranske i Američko-baltičke povelje.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Dačić se tokom dana na marginama generalne debate sastao sa ministrom inostranih poslova Švedske Karlom Biltom. Ministar spoljnih poslova Srbije imao je sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Hojtom Jiem i šefom alžirske diplomatije Ramtaneom Lamamrom. Dačić je danas prisustovao i radnom ručku sa ministrima inostranih poslova država članica Američko-jadranske i Američko-baltičke povelje.
Pročitajte još: Svađa Nikolića i Vučića – šuplja priča!?
Tokom boravka u NJujorku Dačić je između ostalog prisustvovao i sastanku ministara inostranih poslova Zapadnog Balkana sa komesarom EU za proširenje Štefanom fileom i budućom šeficom diplomatije EU federikom Mogerini. Glavne teme sastanka, čiji je domaćin bio ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija, bile su unapređenje regionalne saradnje i proces evropskih integracija, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Dačić se na marginama generalne debate 69. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastao i sa ministrom inostranih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom. Šefovi diplomatija dve zemlje razgovarali su o predsedavanju Srbije OEBS tokom naredne godine, a Dačić je istakao da Srbija odgovorno pristupa predsedavanju, da će u svom radu biti objektivna i nepristrasna Šef srpske diplomatije je u NJujorku razgovarao i sa ministrom inostranih poslova Španije Hoseom Garsija Margaljom, koji je ponovo izrazio podršku Španije Srbiji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije. Dačić je u delegaciji naše zemlje koju na zasedanju Generalne skupštine UN predvodi predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Ovogodišnja generalna debata 69. zasedanja Generalne skupštine otvorena je 16. septembra i trajaće do 29. septembra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA