Najnovije

Pajtić ostaje vojvođanski premijer?

NOVI SAD - Posle rekonstrukcije pokrajinske vlasti, Bojan Pajtić bi mogao da ostane premijer Vojvodine, ocenio je u razgovoru za Danas predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
Ostaje u fotelji? (foto Jutjub)

Ostaje u fotelji? (foto Jutjub)

Formalni razgovori na osnovu kojih bi onda trebalo da izvučemo neku definitivnu pouku i zaključak još nisu počeli, rekao je Pastor, koji planira da ti razgovoru počnu sredinom septembra i da se okončaju u jednom, ili najviše dva daha. - Sada izgleda stvar tako da nije naročito neka velika šansa da se napravi ta vlada širokog konsenzusa. Ali, nezavisno od toga, mislim da je to racionalna realnost i ja ću insistirati da se o toj racionalnoj realnosti razgovara - napomenuo je Pastor. On nije mogao da odgovori na pitanje ko će biti premijer u vlasti u koju će ući i SNS, jer niko nije takve razgovore još vodio, ali je ocenio da "može sadašnji premijer da ostane" i da "ne postoji nijedno uslovljavanje, ni ko bi trebalo da bude, ni ko ne sme da bude premijer".
Pročitajte još:

Pastor: Znaćemo sve do kraja meseca

Nenad Popović osniva „narodnjake“

Za rešavanje suštinskih stvari, poput zakona o finansiranju i nadležnostima, po mišljenju Pastora "potrebna je koncentraciona vlada jer su se promenile okolnosti" i ova se pitanja mogu se rešavati "samo saradnjom republičkog i pokrajinskog nivoa". Pokazalo se da ovako kako sada funkcioniše, ova pitanja ne dolaze u fazu rešavanja, budući da je reč o "pitanjima koja su još manje politički obojena u odnosu na Statut", o kome je bilo moguće postići dogovor. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA