Najnovije

Izvučena tela dvojice rudara kod Zenice, ima još mrtvih

ZENICA - Spasilačke ekipe izvukle su tela dvojice od pet rudara, poginulih u rudniku mrkog uglja "Raspotočje" kod Zenice, a akcija će biti nastavljena danas i sutra.
Još tri tela treba da budu izvučena do sutra (printskrin Jutjub)

Još tri tela treba da budu izvučena do sutra (printskrin Jutjub)

Očekuje se da tela još dvojice rudara budu izvučena iz jame rudnika do 20 časova, a telo petog nastradalog biće izvučeno sutra. Članovima spasilačkih timova bilo je potrebno više od 48 sati da prokopaju prolaz kroz koji bi mogli da izvuku tela poginulih u nesreći, u kojoj je, posle obrušavanja zemlje u jami i pristupnim hodnicima, zatrpano 34 rudara. NJih 29 preživelo je nesreću i spaseno u petak popodne, podsetile su agencije. Spasilački timovi teško će moći da dođu do tela petog poginulog rudara, jer do dela rudnika u kojem se ono nalazi, treba prokopati prolaz od još 150 metara. Izvlačenju tela rudara prisustvuju njihove kolege iz druge smene, članovi porodica, kao i glavni federalni rudarski inspektor Nuraga Duranović i dežurna kantonalna tužiteljka Senada Tarabar. Tačan uzrok smrti rudara biće poznat posle obdukcije tela, ali Duranović smatra da su se oni ugušili metanom posle "gorskog udara" koji je pogodio rudnik i obrušio velike količine zemlje.
Pročitajte još: DRAMA: 34 zatrpana u zeničkom rudniku
Zbog nesreće u rudniku, premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača, proglasio je nedelju, 7. septembar, Danom žalosti u ovom kantonu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA