Najnovije

Kijev traži od EU da stavi DNR i LNR na spisak terorista

BRISEL - Evropski parlament će usvojiti odredbu kojom se DNR i LNR stavljaju na spisak terorista, piše agencija Novorosia.
EU

EU

Petro Porošenko, predsednik Ukrajine, izjavio je da je na ovu temu razgovarao sa Martinom Šulcem, predsednikom Evropskog parlamenta, te da očekuje da Šulc predloži evropskim poslanicima usvajanje takve odredbe i stavljanje Donjecke i Luganske narodne republike na spisak terorističkih organizacija. Porošenko je rekao da "ove organizacije ne žele mir u Ukrajini, krše Minski dogovor, krše primirje i da je zato neophodno DNR i LNR proglasiti terorističkim organizacijama, jer to one i jesu".
Pročitajte još:Roskomnadzor apelovao na ruske medije: Karikature religioznog karaktera su govor mržnje
Podsećamo, 13. januara je pogođen autobus u mesto Volnovaha (DNR), gde je poginulo 12, a ranjeno 18 ljudi. Kijev je optužio proruske snage, dok je armija DNR saopštila da je nemoguće da je to akt armije DNR, jer je mesto tragedije okruženo ukrajinskom vojskom i duboko se nalazi na teritoriji pod kontrolom ukrajinske vojske. Šulc će najverovatnije izneti ovaj predlog Kijeva pred poslanike Evropskog parlamenta u četvrtak, 15. januara, piše Novorosia. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA