Najnovije

Zaharčenko: Kijev narušio primirje, napavši Donjeck

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika optužila je Kijev za kršenje primirja i napad na Donjeck i pozvala OEBS da natera ukrajinske vlasti da poštuju dogovor iz Minska.
Aleksandar Zaharčenko (Foto: liveinternet.ru)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: liveinternet.ru)

"Sada se jasno vidi da je Ukrajina prekršila primirje i napala. Takvih artiljerijskih napada, kakve smo mi podneli za dva dana, još nije bilo. Još jednom želim da se obratim svetskoj javnosti, OEBS-u: ako želite, i delite naše mišljenje o prekidu vatre, naterajte Kijev da ispunjava dogovor iz Minska", navodi reči šefa DNR Aleksandra Zaharčenka pres-centar vlade samoproglašene republike. On je dodao da je za dva dana na terminal donjeckog aerodroma izvšeno šest napada pešadijom i oklopnom tehnikom. "Svi oni su pretpeli poraz. Kao što je i proboj ukrajinskih vojnika u Donjeck. Na želost, srušen je Putilovski most. Čitava kolona koja je išla na proboj bila je uništena. U plen su uzeta tri tenkista... Sinoć je Ukrajina bombardovala Gorlovku. Pucano je na predstavnika Koordinacionog centra. Ostaci su leteli čak i blizu misije OEBS u Donjecku", saopštio je Zaharčenko.
Pročitajte još:U Debaljcevu zarobljen ukrajinski major (VIDEO)STRELKOV: Rat je neizbežan i biće dug, krvav i sa nejasnim ishodom.
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA