Najnovije

ZAPAD U PANICI: Putin upozorio Ameriku, ne igrajte se rata rizikujući živote 112 miliona ljudi! (VIDEO)

Oni koji se igraju otvorenog rata protiv Rusije, i eskalacije sukoba u Siriji, dovode živote svih Amerikanaca u opasnost.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Naravno, opasnost od nuklearnog uništenja je prisutna od najranijih dana Hladnog rata, ali Rusija se sada pozicionirala sa najvećim i najrazornijim nuklearnim arsenalom  na svetu, piše “Zerohedge”.
Oni koji su igranje otvorenog rat protiv Rusije, i eskalaciju sukoba u Siriji, stavljaju živote svih Amerikanaca u opasnosti.
Ekonomista i analitičar dr Pol Krejg Roberts objašnjava kako su prekinuti diplomatski odnosi između Rusije i SAD-a, nakon što je Amerika svesno napala pro-Asadove sirijske snage… to je, naravno, bio šlag na vrhu uvreda, namerni antagonizam i strategija koja je mogla rezultirati samo daljim haosom i ratom. Po njegovom mišenju, kraj pregovora nažalost, s obzirom na borbu, može značiti nuklearni rat koji će učiniti da Hirošima i Nagasaki izgledaju trivijalno u poređenju sa njim.
Nakon perioda strpljenja, Rusija sada upozorava da su SAD opasno blizu pretvaranja posredničkog rata u direktan svetski rat – i oni su smrtno ozbiljni u vezi odbrane domovine i njihovih zakletih saveznika – prvenstveno Asada.
Svaki sledeći napad može rezultirati trenutnim uništenjem, smatra Roberts.
Putin je silan protivnik a Rusija je moćan neprijatelj. U ovom trenutku, oni imaju sposobnost da izbrišu celu istočnu obalu SAD-a sa mape – gde živi više od 100 miliona ljudi. Da li će Vašington nastaviti da se kocka sa životima građana?- pita se Roberts.
Britanski Ekspres izveštava:
Nuklearne zalihe Vladimira Putina bi mogle potpuno da unište istočnu obalu SAD u jednom brisanju koje bi ruski lider lansirao, upozorio je stručnjak.
Neverovatnih 112,6 miliona ljudi bi moglo biti u opasnosti od istrebljenja smrtonosnim raketama.
Rusija ima najveći arsenal nuklearnog oružja od bilo koje zemlje na svetu i ima najmoćniju bombu pod nazivom SS-18 – sa pretećim nadimkom Satana.
Stručnjaci procenjuju da Rusija ima 55 smrtonosnih oružja, ali samo pet bi bilo potrebno da se uništi istočna obala SAD.
Pet ili šet ovih “Satana,“ koliko je poznato američkoj vojsci, i istočna obala SAD-a nestaje.
Dr Roberts je rekao: “Atomske bombe koje je Vašington bacio na one bespomoćne civilne centre dok je japanska vlada pokušavala da se preda, su bile obične dečije pucaljke u odnosu da današnje termonuklearno oružje“.“
Šta više, Rusi su čvrsto nagovestili mogućnost da će moći da onemoguće elektroniku, komunikaciju i odbrambene štitove u SAD elektromagnetskim ratovanjem – možda EMP.
Najgore od svega, Vašington nije čak ni dobio dobar razlog za dovođenje stanovništva u takvu opasnost – strategija na Bliskom istku se komplikuje, a podsticanje rata sa Rusijom nema jasnu priču.
Svet bi mogao da se promeni, a američka moć bi se mogla završiti u nekoliko odlučujućih minuta. Nadajmo se da nikada neće doći do toga, ali ne treba ni živeti u lažnom svetu gde ćemo se pretvarati da nam ovakve situacije ne mogu nauditi, kaže Pol Krej Roberts.
Izvor: topinfopost.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA