Najnovije

Nikolić vodi razgovore o UNESKO

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je telefonom danas sa šefovima više država i obrazložio im stav i argumente Srbije, kao i međunarodno-pravnu neosnovanost albanskog predloga da tzv. „Republika Kosovo” bude primljena u Unesko.
Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Kako je saopštila pres služba predsednika republike, ukoliko bi inicijativa Albanije bila prihvaćena, postojala bi opasnost od konfrontacije unutar te organizacije, koja bi trebalo o najvažnijim pitanjima obrazovanja, nauke i kulture u svetu da postiže visok stepen saglasnosti svojih članica. Nikolić je, u nastavku diplomatske aktivnosti povodom tog predloga Albanije, između ostalih, danas razgovarao sa predsednicima Rumunije, Crne Gore i Makedonije. Predsednik Nikolić je u toku jučerašnjeg dana uputio pisma šefovima država članica Uneska, sa predlogom da se „pitanje prijema tzv. Kosova” odloži, jer mu je pravo mesto u pregovorima Beograda i Prištine, koji se posredstvom Evropske unije vode u Briselu.
Pročitajte još:Kusturica: Hvala na informaciji da postajem direktor ruske tv stanice!ŠIPTARI RUŠE BRISELSKI SPORAZUM: Igra ili odluka!?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA