Najnovije

TRAČ ILI ISTINA: Putin šalje 150 hiljada vojnika u Siriju!?

LONDON - Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje 150.000 vojnika u Siriju kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države, javlja "Express.co.uk.".
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Ova militantna grupa ima uporište u Raki koju nadzire više od 5.000 boraca Islamske države. "Jasno je da je ovo postala trka za Raku. Rusija želi da zauzme zapadni deo te zemlje, uključujući Raku kao i sva izvorišta nafte i plina oko Palmire" izjavio je neimenovani izvor za britanski list. Ova najava dolazi samo dan pošto su Rusi bombardovali devet komandnih centara Islamske države i ubili više pripadnika te terorističke grupe. Rusija, međutim, demantuje, da vazdušnim napadima na islamiste u Siriji želi da ostvari ekonomske interese. Ruski premijer Dmitrij Medvedev nazvao je teorijom zavere tvrdnje da Rusija svojim delovanjem štiti tržište za prodaju oružja, kao i da se bori protiv nastojanja Katara da gasovod te države stigne do Sredozemnog mora i zameni snabdevanje Evrope ruskim plinom.
Pročitajte još:RAZVALJIVANJE DŽIHADISTA: Mesto je Idlib – avion je Suhoj! (VIDEO)Pogledajte kako su Putina „smarali“ u zgradi UN-a! (VIDEO)
Izvor: Večernje Novosti / 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA