Najnovije

OVO JE SARAJEVSKI VEHABIJA: Rođen u Parizu - član bosanske grupe poznate policiji! (FOTO)

SARAJEVO - Ubica Enes Omeragić (34) koji je noćas u Sarajevu ubio dva vojnika, a potom se razneo bombom, rođen je u Francuskoj, što je potvrdio i direktor SIPA Perica Stanić.
Enes Omeragić (Foto: Blic / klix.ba)

Enes Omeragić (Foto: Blic / klix.ba)

Pored toga što je rođen u Parizu, prema prvim informacijama Omeragić se navodno i borio na starni džihadista u Siriji, kao i članovi njegove uže porodice. Izvori iz bezbednosnih agencija tvrde da je Omeragićev zet bio uhapšen u akciji „Damask“, preneo je Avaz. Omeragić je počinio samoubistvo nakon što je sinoć u Rajlovcu ubio pripadnike Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića. Salkić i Radić su u trenutku kada je na njih pucao Omeragić bili u sportskoj kladionici u ulici Safeta Zajke, smeštenoj u neposrednoj blizini kasarne OS BiH. Ubistvo dva vojnika u Sarajevu gotovo odmah je okarakterisano kao akt terorizma, što je saopštila i Kancelarija državnog tužilaštva BiH. Pripadnici Državne agencija za istrage i zaštitu (Sipa) pretresli su kuću Muhameda Mece, rođaka Enesa Omeragića, zbog sumnje da je povezan s terorističkim napadom. Meco je ranije bio hapšen zbog pripadnosti grupi osumnjičenoj za terorizam, ali nikada nije bio osuđen. Meco je poznat kao član grupe Rijada Rustempašića s kojim je uhapšen u martu 2008. godine. Rustempašić je zbog terorizma na Sudu Bosne i Hercegovine osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine, koju je odslužio i sada se nalazi na slobodi. Podsećamo da je napadač ušao u kladionicu „5+“ koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 pa je otvorio vatru iz automatskog oružja. Zatim je pucao u pravcu jednog autobusa i tom prilikom su lakše povređeni vozač i dva putnika, na sreću ne od metaka nego od krhotina stakla, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.
Pročitajte još:UNHCR: Srbija i Makedonija vraćaju migrante koji nisu iz Sirije, Iraka i AvganistanaLAZANSKI: Je li neko od Evropljana izašao u crnini da izrazi žalost za poginulim ruskim turistima?
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA