Najnovije

Potresi u SNS: Vučić seče u januaru

BEOGRAD- Ozbiljan politički sukob, koji trese rukovodstvo SNS, biće razrešen na vanrednoj skupštini stranke u januaru - saznaju "Novosti".
Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić mogao bi tada žestoko da počisti naprednjačke redove što bi mogao da bude uvod i u vanredne parlamentarne izbore u aprilu. U središtu novih potresa, koji su napravili pukotinu u redovima SNS, našla se i potpredsednica stranke i Vlade Zorana Mihajlović, kojoj pojedini naprednjaci prigovaraju da je zaštićena od zapadnih centara moći i da nju, za razliku od premijera, mediji pod inostranom kontrolom ne napadaju. Vicepremijerka kaže da se potpuno slaže sa izjavom Nebojše Stefanovića, potpredsednika naprednjaka, koji je praktično rekao da čak i neki iz te stranke rade na rušenju Vučića: - Tačno je da neki iz SNS ruše ugled stranke i Vučića. Dakle, drugari, radite posao zbog kojeg vas je Vučić postavio na te funkcije, kao što ja radim za ono za šta me je premijer postavio. Zajedno smo doneli i odluku da imamo skupštinu stranke koja je pravo mesto za sve ove teme - rekla je Mihajlovićeva, uz napomenu da i njena krsna slava traje u medijima tri dana, "kao da je važnija od Ivkove". Ni u parlamentarnom timu naprednjaka, čini se, nešto ne štima kako treba. Nezvanično, poslanici sve češće ulaze u sukobe sa predsednicom parlamenta Majom Gojković. Navodno, kad je šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić oformio grupu za reforme političkog sistema, to je zasmetalo Gojkovićevoj, jer je očekivala da se nađe na čelu tima. Nezvanično, generalni sekretar Skupštine još nije izabran zbog neslaganja njih dvoje... Babić negira ta saznanja: - Apsolutno nema sukoba. Međusobno se poštujemo i sarađujemo. Radimo na istom poslu. Spekuliše se i da poslanicima smeta što Gojkovićeva favorizuje potpredsednika Igora Bečića, pa mu često daje da vodi sednicu, a naprednjaci mu zameraju što im ponekad izriče kazne. I na liniji prve dame parlamenta i šefice Odbora za spoljne poslove Aleksandre Đurović dolazi do sukoba mišljenja. Đurovićeva nam potvrđuje da nekad postoje razmimoilaženja oko neke teme: - Neslaganja u mišljenjima postoje i u porodici. Ali, to se svakako ne može okvalifikovati kao sukob.
Pročitajte još:LAZANSKI: Da li to život pilota Rusa, ili Srbina, manje vredi od života asova iz „Top gana”?Haradinaj i Kurti spremaju nasiljeBAJDEN PORUČIO U ZAGREBU: Pozdravljamo dijalog Srbije i Kosova, to je istorijski korak
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA