Najnovije

KRVAVE BORBE OKO PORUŠENOG GRADA: Situacija na frontu kod Alepa (VIDEO/MAPE)

ALEPO - Na severu Alepa Slobodna sirisjka armija uspela je da konsoliduje svoje linije i zaustavi napredovanje Islamske države. Prethodno je Slobodna sirijska armija potpisala sporazum o nenapadanju sa Kurdima čija teritorija se nalazi zapadno od Azaza.
Sever Alepa (Foto: Tviter)

Sever Alepa (Foto: Tviter)

Slobodna sirijska armija je u kontranapadu uspela da zauzme deo teoritorije Islamske države uz granicu sa Turskom. Iako je pre nekoliko dana izgledalo da će Turkmeni, koji na ovom delu fronta čine Slobodnu sirijsku armiju, biti potpuno poraženi oni su, uz snabdevanje iz Turske, uspeli da se odbrane. Na jugu Alepa, Sirijska arapska armija nastavlja da napreduje ali je napredovanje sporo i praćeno velikim gubicima. Teroristi svakodnevno objavljuju snimke na kojima uništavju ljude i opremu SAA i njenih savezenika. Juče je objavljen brutalni snimak pogotka TOV rakete u grupu vojnika kod Alepa. Snimak su objavili teroristi Slobodne sirijske armije, a tvrde da su vojnici koji su ubijeni pripadnici iračke šitske milicije koji se bore na strani Bašara el Asada kod Alepa. Ipak tzv. Slobodna sirijska armija i teroristička organizacija Al Nusra front polako gube deo po deo teritorije. Istočno od Alepa, Sirijska arapska armija nastavlja da potiskuje Islamsku državu na delu fronta kod baze Kuveris. Islamska država se nalazi u defanzivi oko ove vazdušne vojne baze. Teroristi tvrde da su kod Alepa uništili jedan ruski tenk T-90 a kao dokaz su objavili i snimak. Ovaj video možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:TAKO TO RADE KURDI: Napad na tursko policijsko vozilo blizu granice sa Sirijom (VIDEO)Na mapi Islamske države u Evropi Srbija i region (FOTO)NOVI IZGOVOR AMERIKANACA: Nismo mi, Rusi su bombardovali Sirijce
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA