Најновије

КРВАВЕ БОРБЕ ОКО ПОРУШЕНОГ ГРАДА: Ситуација на фронту код Алепа (ВИДЕО/МАПЕ)

АЛЕПО - На северу Алепа Слободна сирисјка армија успела је да консолидује своје линије и заустави напредовање Исламске државе. Претходно је Слободна сиријска армија потписала споразум о ненападању са Курдима чија територија се налази западно од Азаза.
Север Алепа (Фото: Твитер)

Север Алепа (Фото: Твитер)

Слободна сиријска армија је у контранападу успела да заузме део теориторије Исламске државе уз границу са Турском. Иако је пре неколико дана изгледало да ће Туркмени, који на овом делу фронта чине Слободну сиријску армију, бити потпуно поражени они су, уз снабдевање из Турске, успели да се одбране. На југу Алепа, Сиријска арапска армија наставља да напредује али је напредовање споро и праћено великим губицима. Терористи свакодневно објављују снимке на којима уништавју људе и опрему САА и њених савезеника. Јуче је објављен брутални снимак поготка ТОВ ракете у групу војника код Алепа. Снимак су објавили терористи Слободне сиријске армије, а тврде да су војници који су убијени припадници ирачке шитске милиције који се боре на страни Башара ел Асада код Алепа. Ипак тзв. Слободна сиријска армија и терористичка организација Ал Нусра фронт полако губе део по део територије. Источно од Алепа, Сиријска арапска армија наставља да потискује Исламску државу на делу фронта код базе Куверис. Исламска држава се налази у дефанзиви око ове ваздушне војне базе. Терористи тврде да су код Алепа уништили један руски тенк Т-90 а као доказ су објавили и снимак. Овај видео можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:ТАКО ТО РАДЕ КУРДИ: Напад на турско полицијско возило близу границе са Сиријом (ВИДЕО)На мапи Исламске државе у Европи Србија и регион (ФОТО)НОВИ ИЗГОВОР АМЕРИКАНАЦА: Нисмо ми, Руси су бомбардовали Сиријце
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА