Najnovije

Britanci pokrenuli sveopšti lov na ruske špijune!

LONDON- Britanska kontraobaveštajna službe MI5 dobila od premijera Dejvida Kamerona nalog mnogo revnosnije nego dosad lovi „ruske špijune“ koji deluju u Ujedinjenom Kraljevstvu - objavjio je Times.
Dejvid Kameron (Foto: columnist.org.uk)

Dejvid Kameron (Foto: columnist.org.uk)

„Izvori iz samih vrhova naših specijalnih službi uveliko govore o promeni politike prema ruskim obaveštajcima koji deluju u Velikoj Britaniji. Rukovodiocima MI5 je naređeno da pojačaju prismotru za ruskim agentima na ulicama Londona“ - objavio je isti list. Još je, pozvavši se na iste izvore, dodao: da je Kameron svim svojim ministrima naložio da znatno pojačaju bezbednost u svojim resorima „putem direktnih dejstava“ protiv špijuna i pilota ruskih bombardera „koji uznemiravaju britanski vazdušni prostor“. Times tvrdi da će Kameron ovakvu promenu politike objaviti u govoru koji će održati u donjem domu britanskog parlamenta. MI5, MI6 (obaveštajna služba) i Uprava za vladine veze koja funkcioniše pri Forin ofisu već su počele da primaju saradnike koji perfektno govore ruski i jednako dobro znaju situaciju u Rusiji i njenu istoriju. NJihov posao biće da preslušavaju sve razgovore na ruskom.
Pročitajte još:Rat u Donbasu se nastavlja kada se putevi osušeDŽihadisti: Dolazimo u Rim, bacaćemo gejeve sa Krivog tornja u Pizi!
Kameron je pre neki dan izjavio da njegova zemlja ne treba da emotivno reaguje na letove ruskih strateških bombardera u međunarodnom vazdušnom prostoru u blizini britanskih obala. London tvrdi da je tokom proteklih 5 godina ruska avijacija izvela 43 takva leta. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA