Najnovije

Metak za NJemcova naručio Adam Osmajev?

Terorista Adam Osmajev (34), komandir čečenskog bataljona "DŽohara Dudajeva", koji ratuje na strani ukrajinske vojske u Donbasu, negirao je pisanje ruskih listova da je on naručio ubistvo opozicionara Borisa NJemcova.
Adam Osmajev (Foto: dumskaya.net)

Adam Osmajev (Foto: dumskaya.net)

Osmajev je 2012. bio uhapšen u Odesi zbog pripremanja atentata na predsednika Rusije Vladimira Putina. Iako je proveo tri godine u zatvoru, bivše vlasti ga nisu izručile Moskvi zbog pritiska Zapada - Međunarodnog suda za ljudska prava - a dolaskom sadašnjeg ukrajinskog rukovodstva Osmajev je postao njihov "prvoborac" na Donbasu. - Ubicu Borisa NJemcova Zaura Dadajeva nikada nisam video i sa takvim ljudima nemam o čemu da pričam. Osim toga, ja sam cenio NJemcova i žao mi je što je takav čovek poginuo - kazao je Osmajev. Ove nedelje se očekuje da će biti saopštena optužnica ubici NJemcova i njegovim saradnicima. Visokotiražna moskovska "Komsomolska pravda" i još nekoliko listova objavili su informaciju oslanjajući se na svoje izvore u Federalnoj službi bezbednosti (bivšem KGB) da je glavni optuženi za organizaciju ubistava NJemcova baš Osmajev. Istražitelji tvrde da imaju čvrste dokaze da su svih petorica uhapšenih Čečena učestvovali u likvidaciji NJemcova. NJihovi telefonski razgovori potvrđuju da su za vreme ubistva svi bili u blizini žrtve. NJemcova su pratili, a ubica ga je čekao u kolima i kad je opozicionar krenuo mostom, popeo se stepenicama da dočeka i likvidira žrtvu. Pištolj je bačen u reku, ali su ga kasnije pronašli ronioci. Prorok Istražitelji tvrde da Dadajev laže da je zbog ljubavi prema proroku Muhamedu ubio NJemcova. Oni su uvereni da je to učinio za novac. Zaur Dadajev je prvo priznao pred TV kamerama ubistvo da bi kasnije, po savetu advokata, sve negirao. Interesantno je hoće li istražni organi moći da dokažu na sudu da je Zaur Dadajev bio u vezi sa Adamom za koga u FSB tvrde da je naručilac ubistva čiji je cilj bio da se kompromituje Putin.
Pročitajte još:Kristijan zakazao meč sa Albancem zvanim Pitbul: Evo kako se sprema (VIDEO)Putin: Razmatrana i pripravnost nuklearnih snaga
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA