Najnovije

DNR i LNR: Kijev pogazio krhki mir

Vlasti samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike saopštile su da je Kijev, donevši samostalno odluku o statusu Donbasa, pokazao svoju neodgovornost i da su kompromisi sa kijevskim vlastima nemogući do poništenja ovih „sramnih“ odluka.
Aleksandar Zaharčenko (Foto: novorosinform.org)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: novorosinform.org)

„Usvojivši dokument bez naše saglasnosti, Kijev je pokazao svoju neodgovornost“, kaže se u izjavi šefova DNR i LNR Aleksandra Zaharčenka i Igora Plotnickog, objavljenoj na sajtu „Luganskog informacionog centra“. „Odbijajući da Donbasu da specijalni status, Kijev je pogazio krhki Minski mir i stavio situaciju u pat poziciju. DNR i LNR saopštavaju da su kompromisi s Kijevom nemogući sve dok ne budu povučene jučerašnje sramne odluke Porošenka i Vrhovne rade“, kaže se u izjavi. Šefovi DNR i LNR saopštili su da odluka Rade sadrži spisak samo onih naseljenih mesta koja se nalaze na liniji razdvajanja, a ne oblasti, gradove i sela koje treba da budu obuhvaćen specijalnim statusom, što je propisano zakonodavstvom Ukrajine o specijalnom statusu. Vrhovna rada Ukrajine juče je usvojila nekoliko zakona koji se odnose na istok zemlje. Kako se očekivalo, ukrajinski parlament je odložio uvođenje specijalne samouprave u Donbasu do održavanja izbora po ukrajinskom zakonu i utvrdio spisak rejona na koje će se zakoni o specijalnom statusu odnositi.
Pročitajte još:Deset ruskih aviona Su-34 i Su-27 doletelo u Kalinjingradsku oblastKličko prozvao Putina i poručio Zapadu: „On će izazvati Treći svetski rat“
Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA