Najnovije

Ilić: Uvodimo automatsko navođenje raketa

POŽEGA - Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić najavio je danas da će do kraja godine u Srbiji će biti postavljeno više stanica sa automatskim sistemom navođenja raketa na gradonosne oblake.
Velimir Ilić (Foto: mc.rs)

Velimir Ilić (Foto: mc.rs)

On je na sastanku predstavnika Moravičkog, Zlatiborskog i Raškog okruga o protivgradnoj zaštiti i izmenama Zakona o vanrednim situacijama u Požegi, istakao značaj prevencije u toj oblasti jer su štete od elementarnih nepogoda, kako je rekao, koje su zadesile Srbiju prošle godine iznosile milijardu i 700 miliona evra. "To je ogroman novac za budžet Srbije i zato u Vladi razmišljamo o uvođenju novih metoda u oblasti protivgradne zaštite kao što je automatski sistem navođenja raketa na gradonosne oblake. Do kraja godine u Srbiji će biti postavljeno više ovakvih stanica”, najavio je ministar Ilić. Ilić je najavio i da se razmišlja da se uvede obavezno odvajanje od po pet evra po hektaru za poljoprivredne proizvođače koji koriste subvencije države, za unapređenje protivgradne zaštite.
Pročitajte još:ČUDO PRIRODE: Ovako izgleda marihuana pod mikroskopom! (FOTO)FEJSBUK OBJAVIO: Vlade sveta tražile podatke o korisnicima! Evo koliko je zahteva stiglo iz Srbije!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA