Najnovije

Zagrebački gradonačelnik ostaje u pritvoru

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu jer je vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda odbilo žalbu njegovih advokata na određivanje istražnog zatvora.
Ostaje u pritvoru (Foto: Jutjub)

Ostaje u pritvoru (Foto: Jutjub)

Kako su sinoć objavili HTV i RTL, pozivajući se na neslužbene izvore, prihvaćene su tvrdnje Uskoka da je Bandić na slobodi ometao krivični postupak i uticao na svedoke, odnosno prekršio uslove o kauciji. Kako se očekuje, pravosnažna odluka suda trebalo bi da bude objavljena danas. Bandić se vratio u pritvor u Remetinec 10. marta, nakon što je sudija istrage prihvatio tvrdnje Uskoka a doneta je i odluka o naplati kaucije od dva miliona evra. Istraga protiv Bandića proširena je nakon što je predsednica upravnog veća Zagrebačke fondacije za pomoć osobama obolelim od cerebrovaskularnih bolesti Vida Demarin istražiteljima ispričala da ju je Bandić u dva navrata nagovarao da promeni iskaz i potpiše dokument neistinitog sadržaja. U prethodno pokrenutoj aferi Agram on se sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsedničkoj kampanji 2010. zakinuo i državni budžzet, a sveukupnu štetu tužilaštvo procenjuje na oko 2,6 miliona evra. Bandić se spremao da podnese ostavku i izdejstvuje prevremene izbore na kojima bi učestvovao sa strankom koju formira, a pravosudni organi negiraju da njegovo ponovno vraćanje u pritvor ima veze sa tim.
Pročitajte još:Za odlazak u džihad borcu iz BiH 7.000 evraBroz joj smeta: Kolinda izbacila Titovu bistu iz svoje rezidencije
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA