Najnovije

Panika: EU nudi Grčkoj 2 milijarde evra iz razvojnih fondova!

BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ponudio je danas Grčkoj dve milijarde evra neiskorišćenih sredstava iz evropskih fondova za razvoj.
Grčka i EU (Foto: ibtimes.co.uk)

Grčka i EU (Foto: ibtimes.co.uk)

"Ovo neće biti iskorišćeno za popunjavanje grčke kase, već za pružanje pomoći naporima Atine da stvori privredni rast i socijalnu koheziju", izjavio je Junker na konferenciji za novinare održanoj na kraju dvodnevnog samita lidera Evropske unije u Briselu, a prenosi agencija Frans pres. NJegova ponuda dolazi samo dan posle razgovora grčkog premijera Aleksisa Ciprasa sa evropskim liderima u Briselu, nakon čega je Grčka pristala da kreditorima dostavi novi spisak reformi u roku od nekoliko dana da bi dobila novac iz međunarodnog paketa pomoći, prenosi agencija Frans pres.
Pročitajte još:Putin obnavlja Rusku imperiju, počeo je sa Osetijom ali tu nije krajKarakas: Amerikanci pripremaju vojnu intervenciju protiv Venecuele!
Poverioci Grčke pristali su u februaru da produže trajanje međunarodnog paketa pomoći Atini, u vrednosti od 240 milijardi evra, za dodatna četiri meseca, u zamenu za obećanje Atine da će sprovesti dodatne reforme. Zvanična Atina želi da poslednja tranša tog paketa od sedam milijardi evra bude sada isplaćena da bi se izbegao bankrot i izlazak iz evrozone, ali Brisel traži više dokaza da će reforme biti sprovedene. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA