Најновије

Паника: ЕУ нуди Грчкој 2 милијарде евра из развојних фондова!

БРИСЕЛ - Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер понудио је данас Грчкој две милијарде евра неискоришћених средстава из европских фондова за развој.
Грчка и ЕУ (Фото: ibtimes.co.uk)

Грчка и ЕУ (Фото: ibtimes.co.uk)

"Ово неће бити искоришћено за попуњавање грчке касе, већ за пружање помоћи напорима Атине да створи привредни раст и социјалну кохезију", изјавио је Јункер на конференцији за новинаре одржаној на крају дводневног самита лидера Европске уније у Бриселу, а преноси агенција Франс прес. Његова понуда долази само дан после разговора грчког премијера Алексиса Ципраса са европским лидерима у Бриселу, након чега је Грчка пристала да кредиторима достави нови списак реформи у року од неколико дана да би добила новац из међународног пакета помоћи, преноси агенција Франс прес.
Прочитајте још:Путин обнавља Руску империју, почео је са Осетијом али ту није крајКаракас: Американци припремају војну интервенцију против Венецуеле!
Повериоци Грчке пристали су у фебруару да продуже трајање међународног пакета помоћи Атини, у вредности од 240 милијарди евра, за додатна четири месеца, у замену за обећање Атине да ће спровести додатне реформе. Званична Атина жели да последња транша тог пакета од седам милијарди евра буде сада исплаћена да би се избегао банкрот и излазак из еврозоне, али Брисел тражи више доказа да ће реформе бити спроведене. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА