Najnovije

Đurić: Priština je sad na redu!

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je Srbija u potpunosti sprovela obaveze koje prozilaze iz Briselskog sporazuma i da je sada na Prištini da ispuni svoje obaveze.
Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

Đurić je na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave sa severa Kosova istakao da za Srbiju nije ostala nijedna obaveza iz Briselskog sporazuma koju Beograd treba da sprovede i da je proces sprovođenja Briselskog sporazuma završen u delu koji se odnosi na našu zemlju. “Na Prištini je i dalje ostao teret da sprovede prvih šest tačaka Briselskog sporazuma. Imamo potpuno apsurdnu situaciju da je Srbija sprovela sve tačke sporazuma od 7. do 15. a da prvih šest tačaka nije ni dirnuto”, kazao je on. Mislim da to govori o odsustvu dobre vere i namere nekih političara u Prištini kada je reč o procesu normalizacije odnosa, ocenio je Đurić.
Pročitajte još:Popović: Bugarska i Rumunija primeri obmane da NATO donosi ekonomski rast!Pusić: Šešelj je marginalni fenomen iz prošlosti, Vulin hoće da se svađa!
On je istakao da Srbija apsolutno nema nameru da odustane od sprovođenja onog dela Briselskog sporazuma koji je imperativ i bez kojeg ne može biti reči o daljoj i punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a to je uspostavljanje Zajednice srpskih opština. Đurić je dodao da uspostavljanje ZSO treba da bude put u trajnu normalizaciju odnosa Srba i Albanaca na ovom prostoru. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA