Najnovije

Šešelj odbio hemioterapiju, za dr Bojića to je „samoubilački akt”

Iako je Vojislav Šešelj od sutra trebalo da počne da prima citostatike, posle odluke Haškog tribunala da mora da se vrati u Sheveningen, lider radikala je odbio hemioterapiju, izjavio je danas dr Milovan Bojić, šef konzilijuma koji se brine o njegovom zdravlju.
Dr. Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Dr. Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

– Vojislav Šešelj mi je rekao da odbija hemioterapiju jer ne želi da započne lečenje, pa da onda mora da ga prekida. Takođe, kazao mi je da na nikakvu terapiju i nikakvo lečenje neće pristati ni ako bude vraćen u Hag – naveo je dr Bojić, koji je juče razgovarao i sa liderom radikala i sa njegovom porodicom. Bojić kaže da odluka Šešelja o odbijanju terapije predstavlja „samoubilački akt”. – Obavestio sam ostale članove konzilijuma o njegovoj odluci o odbijanju da primi hemioterapiju, iako je sve bilo dogovoreno, a citostatici nabavljeni. Svi očekujemo dramatično pogoršanje Šešeljevog zdravstvenog stanja. Bez hemioterapije, ovakva odluka znači samo jedno: smrtonosni ishod. Nemamo načina da utičemo na njega da promeni odluku– ukazao je dr Bojić. Po njegovim rečima, Šešelj i dalje svakoga dana ima povišenu temperaturu, koja se kreće između 37,5 i 38 stepeni. Vrednosti gvožđa u krvi su veoma niske, a i ostali parametri laboratorijskih analiza su u pogoršanju. Inače, dr Bojić kaže niko od zvaničnih državnih organa nije pozvao ili konsultovao ni njega lično, ni ostale članove konzilijuma oko zdravstvenog stanja Vojislav Šešelja, niti su tražili poslednje lekarske rezultate i izveštaje. Dr Bojić je objasnio da ne može da kaže da Šešeljeva odluka o odbijanju hemioterapije znači da lider radikala zapravo veruje da je njegov povratak u haški pritvor neizbežan.
Pročitajte još:Šešelj: Hrvatska bi mogla i mene da povučeHRVATSKI ANALITIČAR: Onog momenta kad Šešelj ode u Hag hrvatsko nezadovoljstvo će splasnuti
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA