Najnovije

KIJEV: Zapalili Viktoriju Nuland!

KIJEV - Ambasada SAD u Kijevu morala je da se suoči sa još jednim protestom ispred svoje zgrade, a reč je o grupama građana koje za rat u Ukrajini krive isključivo SAD.
Viktorija Nuland u američkom Kongresu (Foto: JuTjub)

Viktorija Nuland u američkom Kongresu (Foto: JuTjub)

Naime, kako piše ruska Pravda, ispred ambasade SAD u Kijevu okupljeni su nosili transparent "Hvala Sjedinjenim Američkim Državama za rat!" uzvikivajući periodično parole nezadovoljstva američkom politikom koja se sprovodi u njihovoj zemlji. Oni su napravili lutku u obliku strašila sa likom Viktorije Nuland, pomoćnice državnog sekretara SAD-a koja je posebno aktivna u Ukrajini, i u jednom trenutku su je zapalili ispred zgrade ambasade SAD.
Pročitajte još:Ovako je govorio Saša Marković:Skori kraj američkog imperijalizmaINSPIRISANI SRPSKOM HRABROŠĆU: Ruska vojska i danas maršira uz zvuke posvećene Srbima! (VIDEO)
Ovo nije prvi protest ovog tipa i oni su sve učestaliji u poslednjih nekoliko meseci. Sve veći je broj Ukrajinaca koji shvataju da mnoge stvari i problemi ukrajinskog konflikta bivaju podređivane američkim interesima i težnjom SAD-a da ponizi Rusiju, što postaje otvoren javni politički problem, a najveća manifestacija toga jeste fakt da Petro Porošenko, ukrajinski predsednik, nije uspeo da sprovede uspešne opštenacionalne mobilizacije. Veliki broj građana želi momentalni prekid rata u Ukrajini i prihvatanje rešenja kojim bi se omogućilo ruskom stanovništvu u Donbasu da imaju svoju autonomiju. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA