Najnovije

Svađa u vladajućoj većini: Mihajlović kaže da je Velja Ilić ojadio Srbiju

Zbog ministra bez portfelja Velimira Ilića, Srbija mora da iz budžeta neplanirano izbaci 1,1 milion evra na izmeštanje šest dalekovoda na trasi Koridora 11.
Mihajlović (Foto: SNS)

Mihajlović (Foto: SNS)

Ilić se, naime, kako kaže izvor Kurira, oglušio o upozorenja preduzeća "Koridori Srbije", te nije hteo da u komercijalni ugovor s kineskom kompanijom o izgradnji autoputa na vreme ubaci te dodatne troškove. – Da se taj trošak na vreme našao u ugovoru, onda bi bio podmiren iz već odobrenog kredita za projekat Koridor 11, a ne iz republičkog budžeta. Taj novac moramo da damo, jer ćemo u suprotnom imati odštetne zahteve od Kineza, što bi koštalo još više – tvrdi sagovornik. Ilić je, kako dalje navodi izvor, posle upozorenja da se moraju ubaciti i dodatni radovi na izmeštanju dalekovoda na Sektoru 3 Obrenovac - Ub, rekao da to nije potrebno, te da "taj iznos ne prelazi jedan odsto vrednosti ugovora". – Iako je na vreme upozoren, on ovaj deo svesno nije uneo u komercijalni ugovor. Zato nas Kinezi sada ucenjuju i iz budžeta moramo da plaćamo izmeštanje dalekovoda, što će koštati oko 1,1 milion evra. Neverovatno je da se Ilić poziva na to da je reč o samo jedan odsto ugovora, jer je reč o projektu ukupne vrednosti 333,7 miliona dolara – kaže izvor. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potvrdila je da je u svom resoru nasledila ogromne probleme, te da će svu spornu dokumentaciju "proslediti nadležnim državnim organima". – Ja sam do sada zaista ćutala i nisam mnogo govorila o problemima koje sam zatekla. Kako Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić ne prestaju da iznose navodnu zabrinutost zbog saobraćaja i građevinarstva, a ostavili su iza sebe ozbiljne probleme, sve što imamo prosledićemo nadležnim organima - od izdavanja međunarodnih transportnih dozvola, neusklađenih dokumenata, jasnih dopisa kojima ministar ne odobrava da u projekat naknadno uđe dalekovod, pa mi sad plaćamo kaznu od 1,1 milion evra, mnogih sudskih sporova, izgradnje bez papira, nepostojanja ugovora, praznih registara koje su ostavili. Nisam ja policajac niti hoću da se time bavim, već pokušavam da uredim poslove – navodi Mihajlovićeva.
Pročitajte još:Šešelja hapse do maja?Čanak: Država odmah da reaguje na Šešeljeve incidente
Na pitanje da li, ukoliko je to sve tačno, Velimir Ilić treba da ostane u vladi nakon rekonstrukcije, Mihajlovićeva kaže: – Ne bavim se ja rekonstrukcijom, niti ja to određujem. Čim se kaže da nešto nije dobro, odmah ispadne da se svađam. Ne. Ja samo vredno radim i ne dam da neko opet saobraćaj pretvara u kafanu. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA