Najnovije

Orban traži od Evropske Unije vraćanje "smrtne kazne"

BRISEL - Prvi čovek Mađarske, Viktor Orban, liderima EU je predložio da se u zakonodavni sistem Evropske Unije vrati smrtna kazna.
Viktor Orban (Foto: orbanviktor.com)

Viktor Orban (Foto: orbanviktor.com)

On je šokirao mnoge članove Evropskog parlamenta izjavom da će inicirati diskusiju o vraćanju smrtne kazne u zakonodavni sistem EU, a istakao je da će se to u Mađarskoj sigurno desiti. Orban se na ovaj potez odlučio, jer se u Mađarskoj desilo brutalno ubistvo jednog mladića, inače, prodavca duvana koji je nedužan stradao na monstruozan način. "Mi u Mađarskoj nećemo se libiti nikakvih mera u cilju zaštite naših građana." - kaže Orban i ističe da postoje teška krivična dela, kako u Mađarskoj, tako i u Evropskoj Uniji, za koja su propisana isuviše mlaka zakonska rešenja.
Pročitajte još:DUGO ČUVANA TAJNA: Šta je Rokfeler poklonio Slobodanu Miloševiću?Miroslav Lazanski otvoreno o svemu: Idejni začetnik EU je Hitler! (VIDEO)
U Evropskoj Uniji, navodi Gardijan, ovakav istup Orbana je protumačen u svetlu "srednjevekovnog diktatorstva" i u prizmi imidža "Putinovog trojanskog konja u EU" koji Orban ima. U EU je zabranjena smrtna kazna kao način sankcionisanja za najteža krivična dela, a kakav odgovor od evropskih lidera će dobiti Viktor Orban, ostaje da se vidi. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA