Најновије

Орбан тражи од Европске Уније враћање "смртне казне"

БРИСЕЛ - Први човек Мађарске, Виктор Орбан, лидерима ЕУ је предложио да се у законодавни систем Европске Уније врати смртна казна.
Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

Он је шокирао многе чланове Европског парламента изјавом да ће иницирати дискусију о враћању смртне казне у законодавни систем ЕУ, а истакао је да ће се то у Мађарској сигурно десити. Орбан се на овај потез одлучио, јер се у Мађарској десило брутално убиство једног младића, иначе, продавца дувана који је недужан страдао на монструозан начин. "Ми у Мађарској нећемо се либити никаквих мера у циљу заштите наших грађана." - каже Орбан и истиче да постоје тешка кривична дела, како у Мађарској, тако и у Европској Унији, за која су прописана исувише млака законска решења.
Прочитајте још:ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Шта је Рокфелер поклонио Слободану Милошевићу?Мирослав Лазански отворено о свему: Идејни зачетник ЕУ је Хитлер! (ВИДЕО)
У Европској Унији, наводи Гардијан, овакав иступ Орбана је протумачен у светлу "средњевековног диктаторства" и у призми имиџа "Путиновог тројанског коња у ЕУ" који Орбан има. У ЕУ је забрањена смртна казна као начин санкционисања за најтежа кривична дела, а какав одговор од европских лидера ће добити Виктор Орбан, остаје да се види. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА