Najnovije

Sakašvili "ispalio" Porošenka

GRUZIJA - Mihail Sakašvili, nekadašnji predsednik Gruzije, pre par meseci je bio postavljen od strane Petra Porošenka na poziciji svog ličnog savetnika, ali Sakašvili, kako pišu ruski mediji, napušta tu poziciju.
Mihail Sakašvili (Foto: JuTjub)

Mihail Sakašvili (Foto: JuTjub)

Sakašvili je u intervjuu za jednu azerbejdžansku tv stanicu izjavio da se predomislio i da ne želi da bude savetnik Porošenka, već da želi da pomogne prvenstveno svom narodu. "Tražili su od mene da uzmem ukrajinsko državljanstvo, odnosno, da ukinem svoje državljanstvo u Gruziji, a to bi značilo da napuštam gruzijski narod, što je za mene neprihvatljivo." - rekao je Sakašvili u intervjuu. Podsećamo, za Sakašvilijem je u Gruziji raspisana poternica zbog zloupotrebe položaja, ali i zbog saučesništva u ubistvu jednog od čelnika Ujedinjene banke Gruzije. U februaru ove godine su gruzijske vlasti tražile od Kijeva da Sakašvili bude isporučen, ali Kijev je odbio da to učini. Sakašvili je prvenstveno iz Gruzije pobegao u SAD, ali mu je Vašington kasnije odbio gostoprimstvo, te se Sakašvili nastanio u Ukrajini.
Pročitajte još:DUGO ČUVANA TAJNA: Šta je Rokfeler poklonio Slobodanu Miloševiću?Amerikanci uče Ukrajince kako da koriste Kalašnjikov (VIDEO)USKORO U MEDITERANU: Kinezi i Rusi održavaju zajedničku vojnu vežbu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA