Најновије

Сакашвили "испалио" Порошенка

ГРУЗИЈА - Михаил Сакашвили, некадашњи председник Грузије, пре пар месеци је био постављен од стране Петра Порошенка на позицији свог личног саветника, али Сакашвили, како пишу руски медији, напушта ту позицију.
Михаил Сакашвили (Фото: ЈуТјуб)

Михаил Сакашвили (Фото: ЈуТјуб)

Сакашвили је у интервјуу за једну азербејџанску тв станицу изјавио да се предомислио и да не жели да буде саветник Порошенка, већ да жели да помогне првенствено свом народу. "Тражили су од мене да узмем украјинско држављанство, односно, да укинем своје држављанство у Грузији, а то би значило да напуштам грузијски народ, што је за мене неприхватљиво." - рекао је Сакашвили у интервјуу. Подсећамо, за Сакашвилијем је у Грузији расписана потерница због злоупотребе положаја, али и због саучесништва у убиству једног од челника Уједињене банке Грузије. У фебруару ове године су грузијске власти тражиле од Кијева да Сакашвили буде испоручен, али Кијев је одбио да то учини. Сакашвили је првенствено из Грузије побегао у САД, али му је Вашингтон касније одбио гостопримство, те се Сакашвили настанио у Украјини.
Прочитајте још:ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Шта је Рокфелер поклонио Слободану Милошевићу?Американци уче Украјинце како да користе Калашњиков (ВИДЕО)УСКОРО У МЕДИТЕРАНУ: Кинези и Руси одржавају заједничку војну вежбу
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА