Najnovije

Evo šta sve može da vam se desi kad ostavite otključan Blutut!

Ukoliko Blutut često ostavljate uključenim i vidljivim drugim uređajima, mogi biste sebi da napravite problem. Naime, hakeri vrlo lako mogu da pristupe vašem uređaju i da pogledaju šta to imate na telefon, kao i da ukradu vaše lične informacije.
Foto: iconforest.com

Foto: iconforest.com

Verovali ili ne, za hakovanje putem Blututa nije potrebno biti preveliki IT stručnjak. Kako bi neko pristupio vašem telefonu, neophodno je da bude u dometu vašeg Blututa. U suštini hakeri kada pristupe vašem telefonu sa njim mogu da rade bukvalno sve što on podržava: čitanje poruka, gledanje kontakata, pozivanje brojeva, pristup kalendaru, fotografijama… Međutim, vrlo lako se možete zaštiti od upada hakera. Pre svega nikada ne ostavljajte Blutut uključenim. Takođe, ne ostavljajte svoj telefon vidljivim kada neko pretražuje dostupne Blutut uređaje. Za kraj, predlažemo vam da telefon uparujete sa uređajima koje poznajete, i da nikako ne prihvatate zahteve za primanje određenih fajlova od nepoznatih osoba.
Pročitajte još:Kako na Fejsu pročitati nečiju poruku, a da pošiljalac toga ne bude svestanZABORAVITE ELEKTRODISTRIBUCIJU: „Tesline“ baterije su novi izvor energije za domaćinstvo!Oprez, ne nasedajte na internet prevare: Evo koje su najčešće
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA