Najnovije

Brisel šalje Kurca u Moskvu

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc započeo je niz radnih poseta, koje će ga odvesti u Minsk, Moskvu i Kijev.
Sebastijan Kurc (Foto: JuTJub)

Sebastijan Kurc (Foto: JuTJub)

Kurc je sinoć otputovao iz Beča u Minsk, gde će danas imati političke razgovore sa beloruskim vlastima. On će, kako je saopšteno, još danas, nakon razgovora u Minsku, otputovati u Moskvu. Tokom sutrašnjeg dana Kurc će položiti venac na spomenik neznanom junaku u Moskvi i potom razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim. Uoči posete Kurca Moskvi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se pozitivno izjasnilo o Austriji. U saopštenju Ministarstva se navodi da je Austrija među državama članicama EU koje su protivnice "duge konfrontacije sa Rusijom, kao i proširenja sankcija". Taj negativan stav, prema kaznenim merama EU, kako ističe rusko ministarstvo, podržavaju brojni austrijski političari, ličnosti javnog života i većina preduzetnika. U saopštenju, objavljenom na sajtu Ministarstva, navodi se da se odnosi Rusije i Austrije pozitivno razvijaju, i da su zasnovani na međusobnom poverenju, stabilnosti i nepostojanja ozbiljnih problema.
Pročitajte još:Pušilin: Armija DNR podignuta na nivo pune borbene gotovostiItalija ustala protiv Kijeva: Republikama u Donbasu dati autonomiju!
Ambasador Austrije u Rusiji Emil Briks najavio je da će težište razgovora Kurca i Lavrova biti napredak u primeni sporazuma iz Minska u cilju rešenja krize u Ukrajini. Inače Austrija namerava da 2017. preuzme predsedavanje OEBS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA