Najnovije

KO IH JE LAGAO? Evo šta najviše muči ekspediciju Kairata, koja je stigla na meč sa Zvezdom (VIDEO)

Fudbaleri kazahstanskog Kairata doputovali su u glavni grad Srbije gde će se, u četvrtak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ sastati sa Crvenom zvezdom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Fudbaleri Kairata (Foto: JuTjub)

Fudbaleri Kairata (Foto: JuTjub)

Kazahstanci su posle višečasovnog leta stigli na aerodrom „Nikola Tesla“, odakle su se uputili u hotel. Kako ističu na zvaničnom sajtu, „Beograd ih je dočekao sa malo vetra i pustim ulicama“, uz konstataciju „noću u glavnom gradu Srbije nema kola niti ljudi“. Podsetimo, revanš utakmica predviđena je za 9. jul, a bolji iz ovog dvomeča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastaće se sa pobednikom dvomeča Alaškert (Jermenija) – Sent DŽonston (Škotska). Mečevi drugog kola kvalifikacija igraju se 16. i 23. jula 2015. godine. Ovo nije prvi put da Zvezda igra sa Kairatom, imala je za to već jednu priliku, kada je tim sa Vidićem, Pjanovićem, Lalatovićem i saigračima, tada u kvalifikacijama za Kup UEFA, u sezoni 2002/2003 prošla dalje ukupnim rezultatom 5:0. Na Marakani je bilo tri razlike za crveno-bele: Kairat je osnovan 1954. godine i domaćin je na stadionu koji prima 24.000 ljudi. Prethodnu sezone završio je na trećem mestu kazahstanske prve lige, u kojoj je sada vezao sedam mečeva bez poraza, od čega je šest bilo pobeda. NJegovi fudbaleri su, kroz istoriju postojanja kluba, šest puta osvajali Kup Kazahstana (poslednji prethodne sezone), a samo četiri puta su igrali evropska takmičenja. U sezoni 2014/15 su prvi put prošli prvo kolo kvalifikacija, izbacivši albanski Kukeši, posle čega su ispali od Danskog Esbjerga.
Pročitajte još:PROZIVKE ZA ZVEZDU IZ ZAGREBA: Mamić tvrdi da bi rezervisti bili pojačanja za crveno-beleZanimljivi izbori: Kardif domaćin finala Lige šampiona 2017. godine, Superkup u SkopljuKO VLADA BEOGRADOM: Koliko je ova navijačka mapa tačna? (FOTO)
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA