Najnovije

Biserko preterala, istoričari zgroženi

Intervju Sonje Biserko u kojem je rekla da je “cela srpska istorija jedna velika laž” izazvao je zgražavanje istoričara u Srbiji.
Sonja Biserko (Foto: JuTjub)

Sonja Biserko (Foto: JuTjub)

Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, dala je opširan intervju časopisu Matice hrvatske u kojem je Srbe i Srbiju prikazala kao najveće negativce i glavne krivce za sve loše na Balkanu, a u “analizi” je obuhvatila period od Kosovskog boja do današnjih dana. Istoričar Predrag Marković je odgovorio vrlo kratko: - Pristojnost nalaže da se emisija “Parovi” i Sonja Biserko ne komentarišu. NJegov kolega Čedomir Antić je rekao "da bi trebalo kontaktirati nadležno ministarstvo u Vladi i pitati ih da li imaju kontakt sa Helsinškim odborom i koliko ta organizacija dobija novca od države”. - Pitajte u Vladi kakav status ima Helsinški odbor i da li im je i zašto Sonja Biserko persona grata (poželjna osoba) - kaže Antić. Srđan Cvetković iz Instituta za savremenu istoriju je detaljniji. - Intervju je ostrašćen i, kao svaka generalizacija i pojednostavljivanje, pun netačnosti. Biserko je bacila kosku bez uporišta. Možda u našoj istoriji ima mitova i spornih mesta, ali ne tako kao što je ona objasnila - navodi Cvetković. Kako zaključuje, „kroz ceo intervju provejava subjektivnost i olako davanje sudova, uz očigledno nepoznavanje činjenica“.
Pročitajte još:LOTO KRIJE OD GRAĐANA ŠTA SE DESILO? Pukao i sajt Državne lutrije Srbije! (FOTO)ŠOKANTNO: Profesor fizički napada studente na Matematičkom fakultetu (VIDEO)OVO MORATE VIDETI: Ivanović iz „Naši“ razotkrio otrovne sastojke hrvatskih proizvoda (VIDEO)
Izvor: Blic  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA