Najnovije

ZLOČIN: Ukrajinci koriste hemijsko oružje - nekoliko žrtava smrtonosnog otrova!

SLAVJANSK - Ukrajinska armija je opet koristila hemijsko oružje, ovaj put je reč o granatiranju mesta Semenovka kod Slavjanska.
Prizor sa fronta (Foto: JuTjub)

Prizor sa fronta (Foto: JuTjub)

Sergej Šamberin, prvi zamenik ministra odbrane DNR, na konferenciji za medije je izneo ovakve tvrdnje. "Gađali su raketama sa hemijskim punjenjem mesto Semenovka." - kaže Šamberin. "Te rakete probiju asfalt i ukopaju se u zemlju do pola metra, a zatim, posle pada i udara rakete, iz tih kratera kulja nekakav dim." - kaže Šamberin i ističe da su se mnogi otrovali od tog dima.
Pročitajte još:Stoltenberg: Podigli smo borbenu gotovost naših snaga!Srpkinja snajperista otkrila lice: Ovo je Bagira (VIDEO)
"Mnogi ljudi su se otrovali. Mnogi su odveženi u bolnicu, gde im je ukazivana pomoć." - navodi Šamberin. "Ja sam takođe bio otrovan, ali su me lekovi spasili, međutim, dva čoveka kod mene u jedinici su umrla od tog otrova." - kaže Šamberin. Podsećamo, i ranije je bilo prijavljivanja primene hemijskog oružja, kao i drugih zabranjenih vrsta raketa, što je potvrdio i OEBS u nekoliko navrata. Npr. Hjuman Rajts Voč, međunarodna organizacija, javno je pozvala Kijev da prestane sa korišćenjem fosfornih bombi, kao i sa namernim granatiranjem naseljenih mesta. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA