Најновије

ЗЛОЧИН: Украјинци користе хемијско оружје - неколико жртава смртоносног отрова!

СЛАВЈАНСК - Украјинска армија је опет користила хемијско оружје, овај пут је реч о гранатирању места Семеновка код Славјанска.
Призор са фронта (Фото: ЈуТјуб)

Призор са фронта (Фото: ЈуТјуб)

Сергеј Шамберин, први заменик министра одбране ДНР, на конференцији за медије је изнео овакве тврдње. "Гађали су ракетама са хемијским пуњењем место Семеновка." - каже Шамберин. "Те ракете пробију асфалт и укопају се у земљу до пола метра, а затим, после пада и удара ракете, из тих кратера куља некакав дим." - каже Шамберин и истиче да су се многи отровали од тог дима.
Прочитајте још:Столтенберг: Подигли смо борбену готовост наших снага!Српкиња снајпериста открила лице: Ово је Багира (ВИДЕО)
"Многи људи су се отровали. Многи су одвежени у болницу, где им је указивана помоћ." - наводи Шамберин. "Ја сам такође био отрован, али су ме лекови спасили, међутим, два човека код мене у јединици су умрла од тог отрова." - каже Шамберин. Подсећамо, и раније је било пријављивања примене хемијског оружја, као и других забрањених врста ракета, што је потврдио и ОЕБС у неколико наврата. Нпр. Хјуман Рајтс Воч, међународна организација, јавно је позвала Кијев да престане са коришћењем фосфорних бомби, као и са намерним гранатирањем насељених места. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА