Najnovije

KORAK DO SUKOBA SAD I RUSIJE: Amerikanci potvrdili plan da dostave oružje Ukrajini

SAD - Senat SAD-a je danas raspravljao o planu pomoći i dostavljanju oružja Ukrajini, a po inicijativi američkog političara poznatog po agresivnim antiruskim stavovima, DŽon Mekejna.
Crna kuća (Foto: Pixabay)

Crna kuća (Foto: Pixabay)

Mekejn je uputio pitanje američkom ministru odbrane Eštonu Karteru da li će "SAD dostaviti oružje Ukrajini", a Karter mu je odgovorio da se takvo rešenje razmatra, ali da odluka nije doneta, prenela je ruska agencija RIA Novosti. Mekejn je dodatno pitao da li to znači da SAD namerava da podrži i naoruža Ukrajinu, na šta je ministar odbrane odgovorio potvrdno. Podsećamo, 18. juna je američki kongres odobio zakonsku odredbu po kojoj je SAD preuzela obavezu da pruži pomoć Ukrajini u vrednosti od 300 miliona američkih dolara.
Pročitajte još:KOMERSANT: Od Srebreničke rezolucije zavisi evropski put SrbijeNJUJORK: Rusija zapretila „vetom“, Kina brani Srbiju – sednica odložena za večeras!
Kako piše ukrajinski medij, "Radio Sloboda", Ukrajini će biti dostavljena pomoć, u okviru tog zakona, u vidu protivtenkovskog naoružanja, radara i drugih vojnih sredstava. Barak Obama, američki predsednik, protivi se ovakvom potezu, jer smatra da bi to moglo imati dalekosežne posledice, pa eventualno i prouzrokovati direktan vojni sukob Rusije i NATO alijanse. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA