Најновије

КОРАК ДО СУКОБА САД И РУСИЈЕ: Американци потврдили план да доставе оружје Украјини

САД - Сенат САД-а је данас расправљао о плану помоћи и достављању оружја Украјини, а по иницијативи америчког политичара познатог по агресивним антируским ставовима, Џон Мекејна.
Црна кућа (Фото: Pixabay)

Црна кућа (Фото: Pixabay)

Мекејн је упутио питање америчком министру одбране Ештону Картеру да ли ће "САД доставити оружје Украјини", а Картер му је одговорио да се такво решење разматра, али да одлука није донета, пренела је руска агенција РИА Новости. Мекејн је додатно питао да ли то значи да САД намерава да подржи и наоружа Украјину, на шта је министар одбране одговорио потврдно. Подсећамо, 18. јуна је амерички конгрес одобио законску одредбу по којој је САД преузела обавезу да пружи помоћ Украјини у вредности од 300 милиона америчких долара.
Прочитајте још:КОМЕРСАНТ: Од Сребреничке резолуције зависи европски пут СрбијеЊУЈОРК: Русија запретила „ветом“, Кина брани Србију – седница одложена за вечерас!
Како пише украјински медиј, "Радио Слобода", Украјини ће бити достављена помоћ, у оквиру тог закона, у виду противтенковског наоружања, радара и других војних средстава. Барак Обама, амерички председник, противи се оваквом потезу, јер сматра да би то могло имати далекосежне последице, па евентуално и проузроковати директан војни сукоб Русије и НАТО алијансе. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА