Najnovije

SNP: Udruženo očuvati "kosovski zavet"

BEOGRAD - Srpska narodna partija podržava napore Vlade Srbije i Srpske pravoslavne crkve da se ospori kandidatura Prištine za članstvo u Unesko.
Nenad Popović, predsednik SNP-a (Foto: SNP)

Nenad Popović, predsednik SNP-a (Foto: SNP)

"Verujemo da samo složni i jedinstveni, udruženim snagama svih nacionalnih institucija, i svih političkih partija, možemo da očuvamo srpski identitet koji počiva na svetosavsko-kosovskom zavetu, a koji se danas nalazi na udaru onih koji taj identitet nastoje da ospore ili promene", navodi se u saopštenju te stranke. Cilj te inicijative je, navodi SNP, da se prekine kontinuitet srpske državnosti koji potiče iz perioda Nemanjića i da se istorija Srbije svede, samo, na period posle 1804. godine. "Posle svih ratova protiv Srbije, posle svih srpskih stradanja i egzodusa našeg naroda sa Kosova i Metohije, svedoci smo pokušaja funkcionera lažne države Kosovo da prisvoje celokupnu pravoslavnu, sakralnu i kulturnu baštinu srpskog naroda na KiM", ocenjuje SNP. Civilizacijski udar na srpsku državnost i istoriju opasniji je utoliko što se njime uzima od Srbije ono najvrednije i najsvetije, a to je sveta loza Nemanjića, osnivača srpske države i crkve, navodi SNP.
Pročitajte još:ZAPAD PONOVO NA STRANI ŠIPTARA: Najuticajnije države lobiraju za Kosovo u UneskoSPC U KONTRA-NAPADU: Patrijarh Irinej piše Evropskoj Uniji
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA