Najnovije

ORLOVI UBEDLJIVI: Ubedljivom pobedom protiv Rusije do Trofeja Beograda (VIDEO)

BEOGRAD - Naša košarkaška reprezentacija osvojila je „Ačibadem Trofej Beograda”, pošto je u finalu savladala Rusiju sa 95:61.
Trofej Beograda ostaje u Srbiji! (Foto: JuTjub)

Trofej Beograda ostaje u Srbiji! (Foto: JuTjub)

Ostavili su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića sjajan utisak pred završnu fazu priprema za Eurobasket (5-20. septembra), i bez većih problema su deklasirali svog rivala. Kao i protiv Kine, Đorđević je ravnopravno raspodelio minutažu na skoro sve igrače, a najefikasniji su bili Miroslav Raduljica sa 15, Nemanja Nedović sa 13 i Miloš Teodosić i Nikola Kalinić sa po 12 poena. Za najboljeg igrača finalnog meča proglašen je Teodosić, kome je nagradu dodelio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević. Srbija je do ovog meča stigla ubedljivom pobedom nad Kinom dan ranije sa 95:55, posle čega je selektor Aleksandar Đorđević pohvalio svoje izabranike zbog odnosa prema igri. U drugom polufinalnom meču Rusija je savladala Venecuelu sa 66:55. Finalnom susretu prisustovao je i trener Partizana Duško Vujošević, koji je bio jedan od oko 6.000 gledalaca u Beogradskoj Areni. Oni su dali ovacije ruskim košarkašima kada su izašli na teren da se zagrevaju. Selektor Đorđević je odlučio da ovaj meč odigra bez Nikole Milutinova, Dragana Milosavljević i Stefana Pota, koji nisu bili u protokolu, a po završetku turnira saopštio je da Pot više neće biti deo tima koji nastavlja pripreme.

Posle Beograda put u Izrael

Po završetku „Trofeja Beograda” našim reprezentativcima će uslediti put u Izrael, na mečeve sa domaćinom i Ukrajinom (od 21. do 25. avgusta), zatim 27. avgusta sa Slovenijom u LJubljani, a poslednja provera pred Eurobasket biće duel sa Slovencima u Banjaluci, 29. avgusta.

Kinezi treći

Košarkaši Kine zauzeli su treće mesto na turniru, pošto su u borbi za tu poziciju savladali Venecuelu sa 63:57.

Srbija - Rusija 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17)

Hala: Kombank arena. Gledalaca: 10.000. Sudije: Jevtović i Ninković (Beograd), Maričić (Kraljevo). Srbija: Teodosić 12, Simonović 7, Bogdanović 2, Bjelica 5, Marković 7, Kalinić 12, Kešelj 2, Raduljica 15, Erceg 5, Štimac 8, Mitrović, Nedović 13, Dangubić, Kuzmić 7. Rusija: Zubkov 5, Patejev 4, Fridzon 16, Vilacev , Antonov 4, Monja, Hovcov 3, Ponkrašov 13, Voroncevič 4, Antipov 6, Kulagin 5, Desjatnikov, Kurbanov 1.
Pročitajte još:
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA