Najnovije

ČEDA NAPAO OBRAZ I SNP NAŠI: Ne dozvolimo fašističko divljanje u Beogradu!

BEOGRAD - Miting kojim pojedine organizacije demonstriraju mržnju prema migrantima je poslednji izraz zla koje raste među nama, nesposobnosti da osete empatiju prema bilo čijoj patnji i nesreći, na kraju nesposobnosti da razumeju i žrtve sopstvenog naroda, osim da ih vide kao opravdanje za novu mržnju i osvete, kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović.
Čeda Jovanović (Foto: LDP)

Čeda Jovanović (Foto: LDP)

– Kroz istoriju suočavali smo se sa zbegovima kao malo koji narod. Kao malo kome dešavalo nam se da zemlju napusti celo stanovništvo, kralj, pa skupština i vlada. Dešavalo nam se, kao što nam se dešava i sada, da stotine hiljada naših sugrađana napusti svoju zemlju spasavajući glavu ili tražeći bolji život i zaviseći od pristojnosti i solidarnosti ljudi koji su ih prihvatali i davali im šansu da žive normalno ili bar da prežive – rekao je on i dodaje: – Fašističko divljanje u centru Beograda je pljuvanje u lice istoriji Srbije na koju smo ponosni, negiranje svih vrednosti zbog kojih su nas poštovali i prijatelji i protivnici i izraz svega najgoreg među nama - smatra Jovanović. On je zatražio zabranu skupa koji su za nedelju najavili Obraz i SNP Naši. – Sramotu koju ćemo svi zajedno nositi na licu, sprečićemo samo zabranom ovakvih skupova i stavljanjem van zakona svih organizacija koji šire mržnju i nasilje. Ne samo zato što će, kad im nestane drugih i drugačijih koje će da mrze i proteruju, svoju mržnju usmeriti na svakog preostalog normalnog čoveka, već pre svega da bismo sutra, kad teško vreme prođe, bez sramote mogli da se pogledamo u ogledalo i da pogledamo u oči svojoj deci – ističe lider LDP-a.
Pročitajte još:Vučić: Ne nacionalističkim igricamaHAOS U NAJAVI: Naši i Obraz prave protest zbog azilanataDevenport o Hrvatskoj i ćirilici
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA