Najnovije

DSS: Ne možemo sa celom opozicijom

DSS ne vidi mogućnost saradnje sa celokupnom opozicijom, a o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije razgovaraće sa patriotskim strankama.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

To se pre svega odnosi na Dveri, izjavio je potpredsednik DSS Miloš Jovanović.
On je na konferenciji za novinare rekao da u slučaju izostanka dogovora, DS S može da izađe sa svojim kandidatom za šefa države.
Odgovarajući na pitanje o mogućnosti saradnje DSS sa još nekim strankama opozicije, i eventualne saradnje sa DS, Jovanović je rekao da DSS ima "ozbiljnu kičmu" u ideološkom smislu, da ne može da zaboravi da je proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine započet u vreme DS, te da je nekadašnji premijer Vojislav Koštunica 2008. vratio mandat zbog neslaganja u vezi sa kosovskom politikom. 
- Ne vidim šta DSS može da traži u nekoj saradnji sa DS - kaže Jovanović. 
Jovanović, koji je juče ponovo izabran za potpredsednika stranke, ponovio je da će se kandidovati za predsednika DSS, navodeći da bi bilo dobro da se izbori u stranci organizuju što pre, ali da su za to potrebne pripreme. 
Upitan da li će Sanda Rašković Ivić, koja je u julu podnela ostavku na mesto predsednice DSS zbog neslaganja sa koalicijom sa SNS na Vračaru i Voždovcu, otići iz te stranke, Jovanović kaže da je to pitanje za nju, ali da se nada da to neće učiniti bez obzira na pat poziciju u kojoj se, kaže, našla. 
Rašković Ivić je nedavno napustila stranku zbog koalicija Demokratske stranke Srbije sa SNS na lokalnom nivou. Kako kaže, time su iznevereni njihovi glasači. 
Govoreći o jučerašnjem Glavnom odboru DSS, Jovanović je naveo da su potvrđene odluke o lokalnim koalicijama na Vračaru i Voždovcu, te da je donet programski dokument kojim se reafirmišu stavovi DSS, odnosno protivljenje evropskom putu Srbije, Briselskom sporazumu, te prodaji Telekoma, EPS i Aerodroma. 
Na pitanje o poslaniku Đorđu Vukadinoviću iz poslaničke grupe DSS, Jovanović kaže da nema iluziju da će Vukadinović vratiti mandat stranci, te da DSS nije u sukobu sa njim već on sa DSS. 
Jovanović kaže da se sa Vukadinovićem sve završi na trivijalnim temama poput novca, navodeći da ne zna da je neki poslanik ikada pored poslaničke plate tražio i da mu se mesečno daje određena suma novca koju stranka dobija iz budžeta za svoj rad. 
- To je neverovatno, sama ta činjenica govori o Đorđu Vukadinoviću - rekao je Jovanović i naveo da je Vukadinović tražio da mu se mesečno daje i 370.000 dinara od novca koji stranka dobija iz budžeta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA