Najnovije

BAKIRA PREPOZNALI KAO RATNOG PROFITERA I POLITIČKOG PREVARANTA: Republika Srpska je realnost koja nikada neće nestati!

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da su lokalni izbori u BiH imali simboličku dimenziju, ističući da su Srbi u Republici Srpskoj prepoznali politiku Milorada Dodika kao politiku odbrane Srpske i zaštite nacionalnih interesa, a, s druge strane, muslimani u Federaciji BiH (FBiH) nisu podržali agresivnu politiku SDA i time poručili da ne žele konfrontaciju sa Srbima.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub printskrin)

Anđelković je rekao da su lokalni izbori pokazali da je trijumfovala SNSD Milorada Dodika, odnosno koalicija okupljena oko ove stranke, dok je SDA pretrpela ozbiljan poraz, kao i da više nema legitimimet za politiku koju vodi.
Prema njegovim rečima, jučerašnji izbori bitno prevazilaze nivo lokalnih i imali su simboličku dimenziju posle svega što se dešavalo poslednjih sedmica.
– Oni su bili određena vrsta izjašnjavanja naroda o budućnosti BiH. Prethodnih sedmica videli smo da se Republika Srpska brani dok neki ekstremisti iz muslimanskog dela izazivaju tenzije za šta nemaju podršku većine muslimana, običnog naroda – naglašava Anđelković. On ističe da je evidentno jedinstvo kod Srba kada je reč o rezultatima u Srebrenici, što je rezultat pritisaka na Srpsku. – Srbi žele mir, ali, ako ih neko pritiska, narod će jedinstveno reagovati u odbrani Republike Srpske. To je poruka i međunarodnoj zajednici i Sarajevu – kaže Anđelković. On je rekao da je vladajući SNSD u Banjaluci ostvario ozbiljnu pobedu na izborima, dok je Savez za promene poražen jer su ga građani kaznili zbog saradnje sa SDA i muslimanskim ekstremizmom u Sarajevu. Anđelković smatra da SDS, ako ovako nastavi, neće imati budućnost i da je jedini način da se konsoliduje tako što će se vratiti na nekadašnju poziciju, a to je jedinstven stav srpskih partija, koje u Sarajevu zajednički deluju u interesu Srpske. On ističe da je poruka posle svega da građani žele jedinstven stav Republike Srpske. – Ovi izbori su trijumf Srpske i građani svim silama iza nje stoje. Republika Srpska je realnost koja nikada neće nestati – poručio je Anđelković. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA