Najnovije

PUTINOV UTICAJ NIKAD JAČI: Rusija vraća moć Sovjetskog Saveza!

Dolazak Donalda Trampa na čelo Amerike možda je početak ere u kojoj će Rusija dostići snagu i moć nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, naveo je u svojoj analizi ugledni list "Ekonomist".

Vladimir Putin sa svojim saradnicima (Foto: kremlin.ru)

Stručnjak za rusku politiku Edvard Lukas, analizirajući međunarodne odnose, piše da je restauracija SSSR-a u toku, a da Amerika ne planira ništa da uradi da to spreči. Čak se novoizabrani predsednik SAD zalaže za što bolje odnose s Kremljom, a nedavno je izjavio da je "ludost" istovremeno napasti i džihadiste i sirijsku vojsku jer bi to moglo da dovede do rata s Rusijom, čemu se oštro protivi.
Putinu u prilog ide i najava sirijskog predsednika Bašara al Asada da je spreman na saradnju sa Trampom.
Istovremeno, u Evropi proruski kandidati pobeđuju na izborima u Bugarskoj i Moldaviji, čime se ruski uticaj ponovo širi ka delovima Evrope koji su u vreme hladnoratovskih odnosa bili okrenuti Kremlju.
Pored toga što joj se kockice slažu na međunarodnom planu, Moskva na terenu pokazuje nadmoć. Danonoćna bombardovanja delova Alepa koje kontrolišu pobunjenici pokazala su svu razornu moć ruskog arsenala.

Upravo zahvaljući ruskoj intervenciji, Asadove snage prvi put su u prednosti u odnosu na pobunjenike i džihadiste. Izvor: Ekonomist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA