Najnovije

Stoltenberg: Rusija ne predstavlja direktnu pretnju po NATO

Rusija ne predstavlja direktnu pretnju po zemlje-članice NATO-a i Severnoatlantska alijansa se i dalje nada poboljšanju bilateralnih odnosa sa Moskvom, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg (Foto: JuTjub printskrin)

Jens Stoltenberg (Foto: JuTjub printskrin)

On je, tokom posete rodnoj Norveškoj, ukazao da je Rusija spremna da upotrebi silu kako bi izmenila granice u Evropi i kao primere naveo Krim, istočnu Ukrajinu i Gruziju, preneo je Rojters. „Sada vidimo veću nepredvidivost, veću nesigurnost, više nemira… Ali verujem da nema nikakve direktne pretnje sa Istoka protiv bilo koje zemlje NATO-a“, rekao je on državnom radiju NRK. Bivši norveški premijer izrazio je nadu da bi odnosi između Severnoatlantske alijanse i Rusije mogli da se poboljšaju. „Naš cilj je i dalje saradnja sa Rusijom… To je u interesu NATO-a i u interesu Rusije“, zaključio je generalni sekretar NATO-a. NATO je više puta kritikovao Moskvu zbog umešanosti u ukrajinski sukob i tražio od nje da u potpunosti podrži sporazum o primirju, dok Rusija poriče da ustanike na istoku Ukrajine snabdeva oružjem i da šalje svoje vojnike u tu zemlju. Ukrajinski sukob je naročito uznemirio Letoniju, Litvaniju i Estoniju, države bivšeg Sovjetskog Saveza koje su se priključile Severnoatlantskoj alijansi.
Pročitajte još:TAJNI SAMIT BILDERBERG GRUPE: Elita se sprema za nuklearno uništenje Zemlje (VIDEO)Ukrajinska armija se kod Donjecka može naći u novom kotlu koji je već nazvan „Avdejevskim”
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA