Najnovije

Šta rade britanski vojnici na Kopaoniku?

BEOGRAD - U sklopu bilateralne vojne saradnje Srbije i Velike Britanije, grupa oficira i podoficira britanske kopnene vojske prošla je na Kopaoniku obuku u skijanju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ski obuka (Foto: pixabay.com)

Ski obuka (Foto: pixabay.com)

„Ovo je prvi put da kolege iz Velike Britanije skijašku obuku prolaze u Srbiji, za razliku od dosadašnje prakse da borave u Švajcarskoj ili Francuskoj”,  kaže pukovnik Danijel Stojković iz Komande Kopnene vojske i dodaje da je Vojska Srbije, radi obezbeđivanja potpore u realizaciji obuke, angažovala dva instruktora koji su ujedno i domaćini kolegama iz Velike Britanije. Jedan od britanskih oficira koji borave na Kopaoniku je i pukovnik Nikola Ilić, rođen u Velikoj Britaniji. Govoreći o utiscima s Kopaonika, on ističe da su apsolutno zadovoljni uslovima za odvijanje treninga na snegom prekrivenoj planini, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. „Znam da su ovde odlični uslovi za Vojsku Srbije, pa smo odlučili da ove godine i naši oficiri iz Generalštaba i Uprave za telekomunikacije i informatiku Kopnene vojske, borave na Kopaoniku radi treninga. To je, moram priznati, bila moja ideja i drago mi je da je to još jedan primer dobre saradnje Oružanih snaga Velike Britanije sa Vojskom Srbije, čiji oficiri nam pružaju neophodnu pomoć i instrukcije i predlažu najbolje rute za skijanje”, kaže pukovnik Ilić. Goste iz Velike Britanije, njih tridesetdvoje, posetio je brigadni general Ilija Todorov, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba.
Pročitajte još:
„AKO SRBIJA PROPADNE, NEK PROPADNEM I JA“: Srbija između Pupina i rijalitijaUSNIMLJENI: NATO konvoji već idu preko Srbije!? (VIDEO)
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA