Најновије

Шта раде британски војници на Копаонику?

БЕОГРАД - У склопу билатералне војне сарадње Србије и Велике Британије, група официра и подофицира британске копнене војске прошла је на Копаонику обуку у скијању, саопштило је Министарство одбране.
Ски обука (Фото: pixabay.com)

Ски обука (Фото: pixabay.com)

„Ово је први пут да колеге из Велике Британије скијашку обуку пролазе у Србији, за разлику од досадашње праксе да бораве у Швајцарској или Француској”,  каже пуковник Данијел Стојковић из Команде Копнене војске и додаје да је Војска Србије, ради обезбеђивања потпоре у реализацији обуке, ангажовала два инструктора који су уједно и домаћини колегама из Велике Британије. Један од британских официра који бораве на Копаонику је и пуковник Никола Илић, рођен у Великој Британији. Говорећи о утисцима с Копаоника, он истиче да су апсолутно задовољни условима за одвијање тренинга на снегом прекривеној планини, наводи се у саопштењу Министарства одбране. „Знам да су овде одлични услови за Војску Србије, па смо одлучили да ове године и наши официри из Генералштаба и Управе за телекомуникације и информатику Копнене војске, бораве на Копаонику ради тренинга. То је, морам признати, била моја идеја и драго ми је да је то још један пример добре сарадње Оружаних снага Велике Британије са Војском Србије, чији официри нам пружају неопходну помоћ и инструкције и предлажу најбоље руте за скијање”, каже пуковник Илић. Госте из Велике Британије, њих тридесетдвоје, посетио је бригадни генерал Илија Тодоров, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба.
Прочитајте још:
„АКО СРБИЈА ПРОПАДНЕ, НЕК ПРОПАДНЕМ И ЈА“: Србија између Пупина и ријалитијаУСНИМЉЕНИ: НАТО конвоји већ иду преко Србије!? (ВИДЕО)
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА