Najnovije

VUČIĆ NA KOMEMORATIVNOM SKUPU: "Preostaje nam da kleknemo pred vama, da sagnemo glavu..."

Danas je u Varvarinu održan centralni komemorativni skup povodom godišnjice početka agresije na Srbiju i na crnu goru.

Vučić u Varvrinu (Foto: JuTjub)

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na centralnom komemorativnom skupu u Varvarinu, povodom 17. godišnjice NATO bombardovanja Srbije, da su u zločinačkom bombardovanju ubijali naše ljude i decu, ali nisu mogli da ubiju Srbiju. "Noć 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i ponosno tužnim glasom i tiho, ali jasno možemo da kažemo: Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije", poručio je Vučić. "Preostaje nam da kleknemo pred vama, da sagnemo glavu, mi koji smo dužnici, da bar na tren ćutimo... Oprostite ako možete i onima koji ne umeju da mole za oproštaj, onima koji su ubijali, a ne umeju izvini da kažu. Naš grč na licu nikada nisu želeli da vide. To je bila agresija 19 moćnih zemalja, besmislena i bespotrebna, jedan od pokolja koji sve poruše, a ništa ne rešavaju" dodao je Vučić. Predsednik Vlade Srbije je konstatovao da je svaki rat zločin i da nema opravdanja, objašnjenja, razloga ni smisla. "Postoji samo opomena i njima i nama, njima da će bar pred bogom i pred sobom morati da kažu za sve stradale, za krv će morati da kažu da je bila krv, a ne slučajnost ili kolateralna šteta. To su bila deca, a ne borba za demokratiju i slobodu. Bog će im možda oprostiti, mi jesmo, ali nismo zaboravili", istakao je Vučić.
On je podsetio i da je nekada, u vreme krstaških ratova i ubijanja celog grada Bezije, papski legat rekao "sve ih pobijte, a Bog će svoje prepoznati" i potom dodao: "Tako se govorilo nekad, sada se govori da je to kolateralna šteta". Premijer Vučić je poručio da građanima može da obeća samo život, kolevke i rad, a da za nove rake, bombe i smrt više nema opravdanja.
"Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji sju zivote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo", poručio je Vučić. Ne damo više nijednu Milicu, nijednu Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi, dodao je premijer i poručio: "Ovoj ste zemlji potrebni živi, potrebna su nam deca i škole i svaki oblik komunikacije. Da zavoravimo nećemo, a da nas pokore nećemo da dozvolimo nikome. Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi!". Centralna državna cerenomija povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja počela je pomenom stradalima u Varvarinu, gde je 30. maja 1999. godine na mostu na Velikoj Moravi poginulo deset građana, a 17 teško ranjeno. Državnu ceremoniju kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu predvodio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a prisutni su bili i članovi porodica nastradalih, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije. Nećemo dozvoliti napade na Republiku SrpskuPremijer Vučić poručio je onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne sme, ne može i neće da dozvoli.
"Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić. Kako je istakao, Srbija će stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske. "Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemeo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod", rekao je Vučić.
Izvor:: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA