Najnovije

"Cilj NATO vežbi je da se Rusija uvuče u ring" (VIDEO)

Od 2. do 9. marta na severu Norveške održavaju se najveći deo vojnih vežbi NATO-a pod nazivom "hladni odgovor", gde učestvuje do 15000 vojnika, tri američka bombardera B-52, oko 1000 jedinica kopnenih borbenih vozila i 10 ratnih brodova.
"Cilj NATO vežbi je da se Rusija uvuče u ring" (Foto: Jutjub)

"Cilj NATO vežbi je da se Rusija uvuče u ring" (Foto: Jutjub)

Alijansa zvanično ne imenuje cilj ove vežbe, priprema suočavanja sa realnom opasnošću od bilo koje države, međutim u nedavnom izveštaju obaveštajne službe norveške, posebna pažnja je posvećena Ruskoj Federaciji. Prema rečima politikologa Danijela Gleizbruka povećanje prisustva NATO-a u neposrednoj okolini Ruske Federacije je očigledna činjenica. U Norveškoj se održavaju najveće vojne vežbe Evrope pod šifrovanim nazivom "hladni odgovor".U njima učestvuju NATO trupe koje imaju za cilj da steknu iskustvo u uslovima borbi pri niskim temperaturama. U legendi učenja kaže se da se ovde radi o vežbama za borbe u uslovima velikih hladnoća. Međutim u nelegendarnom pregledu bezbedonosnih pretnji objavljenom nedavno od strane norveške obaveštajne službe najveća pažnja se posvećuje Rusiji. NATO zvaničnici govore da ovde ne postoji nikakva veza. Ranije je glavnokomandujući NATO snaga u Evropi Filip Bridlav optužio Rusiju da koristi izbegličku krizu kao oružje protiv Evrope. On je optužio Moskvu da namerno bombarduje Siriju kako bi izazvala izbeglički talas iz tog područja i usmerila izbeglice ka Evropi sa ciljem da se "slomi njena politička volja". www.youtube.com/watch Politikolog Danijel Gleizbruk smatra da su ove vojne akcije NATO-a direktno usmerene protiv Rusije. "Činjenica da NATO ubrzava svoje vojno prisustvo oko Rusije, i da pokušava da je uvuče u ring preteći joj ovakvom vrstom vežbi je očigledna. Dosadašnje iskustvo govori da se ne može verovati NATO liderima kada tvrde da Rusija nije ugrožena. Ranije je DŽordž Buš stariji govorio da se NATO neće širiti na istok, međutim sve istočnoevropske zemlje koje su pristupile EU postale su i članice NATO-a. Tako da uveravanja NATO-a ne predstavljaju ništa drugo osim prazne priče. NJima se ne može verovati. Vidimo da NATO sistematski gradi trupe u regionu". rekao je Gleizbruk za RT.
Pročitajte još:Putin: Žene svetu donose dobro i lepotu, svetlost i nadu (VIDEO)OČAJNIČKI POTEZ ERDOGANA: Sve karte bacio na uvlačenje Amerike u sukob sa RusijomOPET PO RUSIJI: Stoltenberg zabrinut zbog sve većeg ruskog prisustva u Siriji
Izvor: RT, srb.news-front.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA