Najnovije

SAD NAORUŽAVAJU PRIŠTINU: Na Kosovo stigla oklopna vozila

Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

SAD dostavile separatistima u Prištini vojna vozila (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "Hamvi" (Humvee), i podseća da je u julu ove godine tzv. kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Sednica lažne kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržavao razvoj Kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložile puno novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružane snage Kosova pozitivan korak.

Ruska avijacija testirala novi super transporter koji će u istoriju poslati legendarnog “Antonova”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA