Najnovije

OTVORENO O NOLETU Nadal: Đoković poseduje smrtonosnu kombinaciju!

Koliko je Novak Đoković dominantan u svetu tenisa možda najbolje oslikava činjenica da i jedan od njegovih najvećih rivala, i sam legenda "belog sporta" Rafael Nadal, ne krije da je Nole za klasu bolji od svoje konkurencije.

Foto: JuTjub

Srpski teniser nastavlja da hara teniskim terenima u 2016, osvojio je Dohu, pa Australijan open, a onda je odbranio titule i na mastersu u Indijan Velsu, i na mastersu u Majamiju. Svetski broj jedan je trenutno u Monte Karlu gde se sprema za još jednu odbranu trona. Rekordnom, 28. titulom sa masters turnira je zadržao 16.540 bodova i ima više nego dvostruko više bodova od prvog pratioca, Endija Mareja, kao i više od Britanca i trećeplasiranog Rodžera Federera zajedno. Takav učinak sasvim je dovoljan da Nadal prizna da od Novaka - nema boljeg.
"Ogromna je razlika između njega i ostalih tenisera. Đokovića je nemoguće zaustaviti i sve što vam preostaje je da mu čestitate. A kada ste veoma dobri i ništa ne može da vas zaustavi, poput povreda... e, to je onda smrtonosna kombinacija", rekao je španski teniser.
Rafa je 47 od svojih 67 titula osvojio na terenima sa šljakom kao podlogom, a upravo počinje taj deo teniske sezone, jer će se svi bitniji turniri igrati na šljaci. Prvi veliki izazov je Monte Karlo, u kome je Nadal osam puta u nizu osvajao trofej. Ipak, 2013. u finalu ga je pobedio upravo Nole, koji je i 2015. osvojio titulu, savladavši tada u borbi za pehar Tomaša Berdiha.
"U Majamiju sam morao da se povučem sa turnira zbog narušenog zdravlja, ali verujem da je to bila samo privremena slabost. Prosto sam dehidrirao. Svaki turnir je nova prilika za dokazivanje, a meni se u ovom trenutku sviđa i kako se osećam i kako treniram", kao da najavljuje Nadal veliki povratak - baš na turniru na kome Nole brani titulu. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA