Najnovije

Zavetnici: Srbiji je potrebna temeljna obnova kulture!

Lista "Za slobodnu Srbiju- Zavetnici-Milica Đurđević" organizovala je u Media centru u Beogradu konferenciju za novinare pod nazivom “Preporod srpske kulture i novi Zakon o kulturi”.

Zavetnici predstavili program za kulturu (Foto: Media centar)

Oni su govorili o odnosu države prema kulturi, "lošim zakonskim rešenjima koja vode ka degradaciji kulturnog života" u našoj državi i programu Zavetnika za obnovu i oporavak srpske kulture. 
Profesor Božidar Zečević, prvi od kandidata za narodnog poslanika na listi Zavetnika "Za slobodnu Srbiju" istakao je da je položaj kulture u Srbiji katastrofalan jer se godinama radilo na njenom sistematskom uništavanju. On je predložio hitnu izradu sveobuhvatne strategije za obnovu srpske kulture i nacionalne baštine.
- Srbiji je potrebna temeljna obnova kulture kao i ukidanje postojećeg i pravljenje novog Zakona o kulturi - poručio je Zečević.
Jelena Nedeljković, član Glavnog odbora Zavetnika i kandidat za narodnog poslanika naše liste poručila je da Zavetnici smatraju da Srbija ne može započeti nikakvu državotvornu i privrednu obnovu bez kulturne, duhovne i moralne obnove. Ona je istakla da Zavetnici smatraju da je obnova srpske kulture jedna od osnovnih pretpostavki za očuvanje identiteta i opstanka države i naroda. 

- Najavljujemo da ćemo u svom političkom delovanju insistirati na otvaranju pitanja programskih kriterijuma i odbrane javnog morala u medijima, posebno onih sa nacionalnom frekvencijom. Takođe smatramo da je neophodna revizija udžbenika za osnovne i srednje škole, u kojima se falsifikuju činjenice koje se tiču srpske istorije i promovišu vrednosti suprotne javnom moralu - rekla je ona. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA