Najnovije

SKANDALOZNO! OVAKO SE KONSTRUIŠU REVOLUCIJE: Ambasadori finansirali za patku 1.367.000 evra!

Više od 150 miliona dinara tzv. građanskim aktivistima uplaćeno preko stranih fondacija na ime fiktivnih projekata za razvoj demokratije i zaštitu ljudskih prava.

Kajli Skot (Foto: Jutjub)

Ambasadori EU i SAD Majkl Devenport i Kajl Skot od izbora 24. aprila do početka ove nedelje koordinirali su isplatu fantastičnih 1.367.000 evra za finansijsku i logističku podršku protesta "Ne da(vi)mo Beograd" i "Podrži RTV", saopštava Informer.
Zapad planira da ove proteste radikalizuje i pretvori ih u masovne i nasilne demonstracije i uvod u takozvanu obojenu revoluciju.
Plaćena kampanja
Dokumentacija do koje se došlo pokazuje da je za mesec i po dana više od 150 miliona dinara leglo na račune NVO, "građanskih pokreta", sindikata i ostalih parapolitičkih organizacija koje stoje iza organizacije protesta u čijem središtu je takozvana afera "Savamala".
Ovi silni milioni isplaćeni su preko stranih fondacija, novac je dat na ime fiktivnih projekata za razvoj demokratije i ljudskih prava, a biće iskorišćen za finansiranje kampanje protiv aktuelne vlasti.
Prema rečima sagovornika, pomenutih 1.367.000 evra samo je prvi deo "specijalnog budžeta" koji ukupno iznosi oko pet miliona evra.
- Devenport i Skot, odnosno njihovi šefovi u Briselu i Vašingtonu, nisu štedeli budžet za projekat "Širenje građanskih protesta". Naravno, sve se radi pod parolom razvoja demokratije i ljudskih prava, a zapravo je to paravan za rušenje neposlušne vlasti - prenosi izvor uključen u organizaciju ovog rušilačkog projekta, koji otkriva i "plan delovanja i aktivnosti":
- Čak 1.367.000 evra je kroz razne strane NVO i fondove već uloženo u "istraživačke" i "nezavisne" medije. Biće plaćeni "pljuvački tekstovi" takozvanih antikorupcijskih portala, kao i negativna kampanja u prozapadnoj štampi i na televiziji. Plan je da se kroz lažno insistiranje na "istini" u Savamali i RTV narod mobiliše na proteste kojima će dirigovati Devenport i Skot, po nalogu svojih gazda u Briselu i Vašingtonu...
Devenport i Skot se nisu oglašavali ovim povodom, ali su dan ranije nevešto pokušali da demantuju ova saznanja.
S druge strane, glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović ističe da je ovo dokaz dvostruke igre EU.
- Evropa igra licemerno sa Vladom Srbije. Javno je podržava, a tajno finansira njeno satanizovanje i rušenje. Za takvu rabotu uvek je nalazila i nalaziće izvođače radova na terenu. Ništa novo. Imam samo jedno pitanje: Kako se zovu ljudi koje stranci plaćaju da rade nešto po njihovom nalogu? - naglašava Dmitrović.
Direktan uticaj
Analitičar Branko Radun ocenjuje da nije neobično što zapadne ambasade podržavaju proteste u Srbiji.
- Veliki broj organizacija u NVO sektoru, medija i opozicionih političara je pod njihovim direktnim uticajem. Zato me ne čudi što, kao i u Makedoniji i Republici Srpskoj, podržavaju demonstracije kod nas. Tako je izvedena i petooktobarska revolucija. Jedina odbrana od prljavih stranih interesa jeste da se iznesu dokazi ko dobija novac i za šta. Naša javnost nije naivna kao nekad i ne može se prevariti tako lako - poručuje Radun.
Kocijančičeva: Optužbe bez osnova, EU podržava Srbiju!
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić ustvrdila je da EU i SAD ne finansiraju proteste u Srbiji:
- Te optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su srpske vlasti svesne toga. EU je posvećena evropskoj perspektivi Srbije. Najveći je davalac finansijske pomoći i to čini na potpuno transparentan način. Takođe je i glavni trgovinski i investicioni partner Srbije. EU odaje priznanja kad je to zasluženo, a kritična je, kao što bi svi prijatelji trebalo da budu, onda kad to mora da bude. Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA